Danstheater

URBAN DANCE THEATRE
BEHIND THE SCENE PRODUCTION DANSTHEATER

Nieuw in 2020
‘Behind the SCENE’ danstheater

Een geheel nieuwe les vanaf 10 jaar.

Na het succes van de voorgaande danstheater producties is er bij The SCENE nu de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen op het podium. In de nieuwe lessen genaamd ‘Behind the SCENE’ worden twee werelden gecombineerd en ga je werken aan een theaterproductie waarbij niet alleen dans, maar vooral ook spel in de spotlights staat.

De lessen van ‘Behind the SCENE’ bestaan uit twee onderdelen, namelijk:

The Basics & The Production

De lessen zijn zo opgebouwd dat je elk jaar voor een andere optie kunt kiezen. Aangepast op jouw niveau en eerdere ervaring, leer je steeds meer over het vak en ontdek je of het misschien een carrièrestap voor je kan zijn.

Behind the scene production

Hieronder vind je hoe het werkt.

The Basics
Aan het begin van elk seizoen starten we met de verschillende levels van the Basics. De drie basic levels zijn zo opgebouwd dat je elk jaar weer een stapje verder kunt en jezelf kan verdiepen in de basis van de theaterwereld. Maar als je na het eerste basic level vindt dat je genoeg hebt geleerd en je alleen mee wilt doen aan de productie, dan is dat ook mogelijk.

Basics 1
Je leert in zeven weken je inleven in een rol, jezelf presenteren, improviseren, zelfvertrouwen te krijgen op het podium en je krijgt workshops in techniek, grime & dans van mensen uit het vak. Dit basic level is dan ook een vereiste om mee te doen aan the Production.

Basics 2
In Basics twee leer je alles over de productie en wat er allemaal bij komt kijken. Ook in deze lessen leer je door middel van workshops meer over het organiseren en creëren van een productie. Uiteraard is de organisatorische kant hier een groot onderdeel van, maar laten we vooral de creatieve kant niet vergeten. Decorbouw, kostuums naaien, grimeren, kortom… het totaalplaatje. Na het behalen van dit level mag je je inschrijven om tijdens de productie ook te helpen met bijvoorbeeld decor en/ of kostuums.

Basics 3
In deze Basics staat de regisseur centraal. We leren je in zeven lessen wat een regisseur nu precies doet en dagen je uit om je medeleerlingen te regisseren. Hoe haal je het beste uit de acteurs en de scènes? Daarnaast ga je nog iets dieper in op de technische kant. Hoe maak je bijvoorbeeld een lichtplan? Wat is eigenlijk een soundscape? Aan het einde van deze cursus zou je tijdens de productie kunnen helpen met alle technische voorbereidingen of misschien zelf wel plaats nemen achter de lichttafel in het theater. Ben je liever assistent regisseur tijdens de repetities? Laat dit dan aan het einde van de cursus weten en misschien wordt jij wel uitgekozen.

Auditions
In de laatste les  worden de audities gehouden. De uitslag wordt bekend gemaakt in de eerste week na de kerstvakantie.

The Production
Als bekend is wie welke rol gaat spelen, gaan we beginnen aan de jaarlijkse productie van ‘Behind the SCENE’. In eerste halfjaar repeteren we wekelijks om aan het eind van het seizoen een wervelende show neer te zetten.

Voor meer inspiratie kan je kijken op ons YouTube kanaal: 

https://www.youtube.com/user/thesceneTV1

Bekijk hier de teaser van onze productie 2019 Aladdin

Video afspelen

Auditie?

Ben jij geïnteresseerd en wil je auditie doen?
Meld je hieronder aan.

Superleuk!
Tot snel.

Scroll naar top

YES
i WANNA DANCE

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.